Schrijven in het land van Dante

We schreven een week lang op misschien wel een van de mooiste plekken van Italië. De locatie Alsettimocielo, in de zevende hemel, ligt in het stadje Ficulle, in de buurt van Orvieto (Umbrië).

Kwakende kikkers, tjilpende vogels, een vos die ‘s avonds even nieuwsgierig een kijkje komt nemen, de dassen die in een van de Etruskische grotten hun jonkies verzorgen, de geurig ruikende kruiden, de klaprozen, de rozenstruiken, de fruit- en olijfbomen; Deze locatie mag zich met recht een schrijfparadijs noemen.

Neem daarbij de gastvrijheid van eigenaren Edith en Willem en je week is compleet. Na een uitgebreid ontbijt in de open lucht, schreven we op alle plekken van de locatie en na een heerlijke lunch met elke dag een andere salade schreven we vrolijk verder. In de avond kwamen de heerlijkste Italiaanse gerechten op tafel en lazen we elkaar de geschreven teksten voor.
Natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning. En dus werd er regelmatig een duik in het natuurzwembad genomen. Zodra de zon minder fel scheen was het tijd voor een potje jeu-de-boules. Steevast in twee teams; de schrijvers tegen de rest van de wereld.

In een schrijfparadijs ontstonden de mooiste verhalen en gedichten. Vanuit herinneringen én vanuit het landschap dat een onuitputtelijke bron voor schrijvers blijkt te zijn.
Nieuwsgierig en wil je een keer mee? Laat het ons weten via info@toolsvoortaal.nl

Agenda