Schrijfweek Portugal 2019

Onze eerste schrijfweek naar Portugal was een succes. En dus organiseren we er weer een. Deze keer van 20 tot 26 oktober 2019. Er kunnen maar tien schrijvers mee, dus wees er snel bij.

Ik heb van elke schrijfminuut genoten!

Je schrijft in de najaarszon op een Portugese quinta bij het middeleeuwse stadje Obidós. Je laat je verrassen door creatieve schrijfopdrachten. De zee, de oude stad, het oude klooster, het boekenhotel, vissers, marktkooplui en keramiek inspireren je en zorgen dat je in een schrijfflow komt. Je gaat aan de slag met verschillende genres: verhalen, poëzie, dialogen, column en meer. Schrijfervaring is niet nodig. En ook voor ervaren schrijvers is er genoeg uitdaging.

Zes redenen om mee te gaan
– Je houdt van schrijven en wilt daar verder mee.
– Je gunt jezelf een week helemaal voor jou alleen.
– Je wilt professionele begeleiding en coaching.
– Je wilt je onderdompelen in de Portugese zon, cultuur en natuur.
– Je houdt van comfort en van gezond en lekker eten.
– Je houdt van boeken en van literatuur.

De veiligheid die jullie scheppen, zorgt voor een hechte groep waar iedereen zich durft te uiten.

Download het inschrijfformulier Portugal 2019

Unieke quinta
Quinta da Olivia kijkt uit op de kasteelmuren van Obidós. Het is een voormalige boerderij, die wordt gerund door de gastvrije Nederlanders Oskar en Irma. Ze hebben de kamers en het hoofdgebouw met smaak volgens Portugese thema’s ingericht, zorgen voor heerlijk eten en delen graag hun tips. Op de quinta vind je stijlvolle kamers, zwembad, eet- en schrijfzaal, workshopruimte en tuin. En een terrein om even te wandelen en je terug te trekken bij het kapelletje of een ander idyllisch plekje.

Obidós: Unesco Creative City 
Het middeleeuwse kasteelstadje Obidós is benoemd tot Unesco Creative City. In boekenstad Obidós vind je bijvoorbeeld een tot boekwinkel verbouwde kerk, een biologische winkel annex boekenzaak en het Boekhotel.

En de zon? 
We kunnen natuurlijk niets beloven, maar de gemiddelde temperatuur in deze periode ligt tussen de 20 en 26 graden. Dus neem je zonnebril en badkleding mee. Nu je toch in Portugal bent, wil je de schrijfweek misschien wel combineren met een vakantie. Lissabon, de Costa de Prata (Zilverkust) en de Costa da Lisboa zijn niet ver weg.

Fijn dat jullie cultuur en natuur meenemen in de schrijfopdrachten.

Professionele begeleiding en coaching
Wij, Annemarie van den Brink en Trea Scholten van Tools voor taal, zijn je docenten en coaches.
Beiden zijn we ervaren docenten en schrijvers. Annemarie is kinderboekenauteur, dichter en tekstschrijver. Trea is tekstschrijver, verhalenmaker en blogger. Schrijfplezier staat bij ons voorop.

Mooie prijs-kwaliteitverhouding
Een schrijfweek met creatieve schrijfsessies van ervaren schrijfdocenten/schrijvers, een coachgesprek, verblijf op een prachtige quinta (inclusief maaltijden), excursies en een inspirerende omgeving. Hiervoor betaal je slechts  € 875,00 of € 975,00 inclusief btw en exclusief reiskosten.

Meer informatie of aanmelden
Mail naar info@toolsvoortaal.nl of bel Annemarie (+31(06)-24630176) of Trea (+31(06)-12035089).

inschrijfformulier schrijfweek Portugal

ALGEMENE VOORWAARDEN SCHRIJFWEEK PORTUGAL okt 2018

Perfectie locatie en elke schrijfplek heeft een eigen sfeer. Geweldig!