Poëzie op school

file-1

Drie weken lang ging Trea op bezoek bij De Beiaard in Utrecht. De groepen 4 tot en met 8 kregen poëzieles van haar. De kinderen dichtten alsof hun leven er vanaf hing. Pareltjes hebben ze geschreven. Werkelijk waar. 

file2-1  file1-1pelenderwijs ontdekten ze dat poëzie veel meer is dan eindrijm. Dat er ook binnenrijm en beginrijm is. En dat poëzie ook te maken heeft met klank en ritme. Ze gingen op zoek naar niet dagelijkse vergelijkingen, zochten woorden voor gevoelens en speelden spelletjes met de taal. Omdat presentatie ook een belangrijk onderdeel van poëzie is, droegen we de gedichten aan elkaar voor.

file3 file4-1Ze schreven eigen gedichten en klassengedichten. We rondden het project af met een poëtisch podium. Superspannend, want dichters Mary Heylema en onze eigen Annemarie waren de jury. Zij kozen twee gedichten uit die een prijs wonnen. En de anderen? Niet getreurd. Alle gedichten zijn opgestuurd naar de poëziewedstrijd van het Poëziepaleis in Groningen. Wie weet wint De Beiaard nog meer prijzen!

Ook interesse in een poëzieproject voor jouw school? Mail naar info@toolsvoortaal.nl