Creatief schrijven in NT2-les

welovent2

Stichting Les ondersteunt docenten bij het maken van goede, leuke en inspirerende lessen voor het NT2-onderwijs. Zaterdag 9 oktober hielden ze hun Lescongres. Meer dan 500 docenten en belangstellenden luisterden naar lezingen, volgden workshop en kwamen inspiratie opdoen. Wij gaven een workshop creatief schrijven.

Het was volle bak in een warm klaslokaal. De deelnemers waren nieuwsgierig naar onze methode en werkvormen. We kunnen daar veel over vertellen, maar het is veel leuker om het zelf te doen! En dus gingen ze aan de slag met hun naam en maakten daar grappige en ontroerende zinnen mee. In reclamebladen zochten ze naar lastige woorden en ontdekten ze dat je van lange woorden veel nieuwe kleine woorden kunt maken. En dat je daar weer een verhaal over kan vertellen. Ontbrekende woorden raden in gedichten was favoriet. Alles was goed, niets was fout.

reclame naam
lescongres2

De deelnemers kregen in heel korte tijd allerlei nieuwe werkvormen aangereikt. Wedden dat hun cursisten de komende tijd heel veel creatieve schrijfopdrachten krijgen?!

bundel artikel

In de congresbundel die verscheen, is ook nog een artikel van ons geplaatst.’Van boodschappenpoëzie tot knipgedicht: de kracht van speelse schrijfoefeningen’