Cahier creatief schrijven

nt2

Ja! Ons boekje met twintig creatieve schrijfoefeningen voor NT2-leerders en laaggeletterden is naar de drukker.  Vanaf 21 juni is Cahier creatief schrijven verkrijgbaar bij Boom uitgevers. Op die dag geven we ook een training voor NT2-docenten en -trainers

In Utrecht. Meer weten of inschrijven? Ga naar de website van Boom uitgevers.

Het boekje ontstond eigenlijk spontaan. We geven regelmatig workshops aan taalcoaches en vrijwilligers die nieuwe Nederlanders de taal leren. Dat is soms best taaie stof. Je moet allerlei begrippen leren en je woordenschat vergroten. En dan moet je de woorden ook nog op een juiste manier leren schrijven. Hartstikke ingewikkeld. En, omdat we ervan overtuigd zijn dat leren makkelijker gaat als je er plezier in hebt en als het op een speelse manier gaat, bedachten we twintig oefeningen.

taaldoetmeersint1 taaldoetmeersint2

Elke oefening kan eenvoudiger en uitdagender gemaakt worden. Er zit van alles tussen; van een energizer van vijf minuten tot en met oefeningen waar cursisten drie kwartier mee bezig zijn. Op een speelse manier ontdekken cursisten nieuwe woorden, nieuwe betekenissen, leren ze vraagzinnen maken en nog veel meer. We zien cursisten glunderen omdat ze plezier hebben in taal. Laat dat nu onze missie zijn; spelen met taal. Voor iedereen en op elk niveau. We hopen dan ook dat gebruikers van Cahier creatief schrijven net zo enthousiast zijn als de cursisten die de oefeningen getest hebben.