21 – 27 oktober 2018: Schrijfweek in Portugal!

portugal6

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK. DE REIS IS VOLGEBOEKT. WIL JE INFORMATIE VOOR  DE VOLGENDE REIS? STUUR DAN EEN MAIL NAAR INFO@TOOLSVOORTAAL.NL

 

Schrijven in de najaarszon op een Portugese quinta bij het middeleeuwse stadje Obidós. Laat je met creatieve schrijfopdrachten inspireren door de natuur, zon en cultuur van dit mooie stuk Portugal. Je schrijft op de quinta en op bijzondere  locaties zoals een typisch Portugese markt,  het strand, een fado-restaurant, een lagune en kasteel. Je gaat aan de slag met verschillende genres: kort verhaal, poëzie, dialogen, column en meer. Ook is er tijd voor een coachgesprek. Schrijfervaring is niet nodig.
portugal4

Zes redenen om mee te gaan
- Je houdt van schrijven en wilt daar verder mee.
- Je gunt jezelf een week helemaal voor jou alleen.
- Je wilt professionele begeleiding en coaching.
- Je wilt je onderdompelen in de Portugese zon, cultuur en natuur.
- Je houdt van comfort en van gezond en lekker eten.
- Je houdt van boeken en van literatuur.
portugal5

inschrijfformulier schrijfweek Portugal

Unieke quinta
Quinta da Olivia kijkt uit op de kasteelmuren van Obidós. Het is een voormalige boerderij, die wordt gerund door de gastvrije Nederlanders Oskar en Irma. Ze hebben de kamers en het hoofdgebouw met smaak volgens Portugese thema’s ingericht, zorgen voor heerlijk eten en delen graag hun tips.

Op de quinta vind je stijlvolle kamers, zwembad, eet- en schrijfzaal, workshopruimte en tuin. En een terrein om even te wandelen en je terug te trekken bij het kapelletje of een ander idyllisch plekje.
portugal1

Obidós: Unesco Creative City
Het middeleeuwse kasteelstadje Obidós is benoemd tot Unesco Creative City. In boekenstad Obidós vind je bijvoorbeeld een tot boekwinkel verbouwde kerk, een biologische winkel annex boekenzaak en het Boekhotel. In de schrijfweek vindt ook het Literatuurfestival Folio plaats: een feestelijk festival vol literatuur, kunst en muziek. Ben je een boekliefhebber, dan kun je dus je hart extra ophalen!
portugal3

En de zon?
We kunnen natuurlijk niets beloven, maar de gemiddelde temperatuur in deze periode ligt tussen de 20 en 26 graden. Dus neem je zonnebril en badkleding mee. Nu je toch in Portugal bent, wil je de schrijfweek misschien wel combineren met een vakantie. Lissabon, de Costa de Prata (Zilverkust) en de Costa da Lisboa zijn niet ver weg.

Professionele begeleiding en coaching
Wij, Annemarie van den Brink en Trea Scholten van Tools voor taal, zijn je docenten en coaches.
Beiden zijn we ervaren docenten en schrijvers. Annemarie is kinderboekenauteur, dichter en tekstschrijver. Trea is tekstschrijver, verhalenmaker en blogger. Schrijfplezier staat bij ons voorop.
portugal2

Mooie prijs-kwaliteitverhouding
Een schrijfweek met creatieve schrijfsessies van ervaren schrijfdocenten/schrijvers, een coachgesprek, verblijf op een prachtige quinta (inclusief maaltijden), excursies en een inspirerende omgeving. Hiervoor betaal je slechts  € 775,00 of € 875,00 inclusief btw en exclusief reiskosten en één keer uit eten.

Meer informatie of aanmelden
Mail naar info@toolsvoortaal.nl of bel Annemarie (+31(06)-24630176) of Trea (+31(06)-12035089).

inschrijfformulier schrijfweek Portugal

ALGEMENE VOORWAARDEN SCHRIJFWEEK PORTUGAL okt 2018